Eşiniz ve çocuğunuz için gerekli vize işlemleri

Eşiniz ve çocuklarınızı da Dubai’ye getirmek istiyorsanız, onlarında Residence Permit vizesi ve Emirates ID kartına başvuruda bulunması gerekiyor ancak bu işlemleri yapmadan önce, sizin Residence Permit vizesi ve Emirates ID kartınızın çıkması gerekiyor. Sizin vize ve emirates ID kartınız olmadan, eşinizin ve çocuklarınız için her hangi bir başvuruda bulunamıyorsunuz. Aslında şirketiniz size sponsor oluyor. Sizde eşiniz ve çocuklarınıza sponsor oluyorsunuz.

Residence Permit vizesinin ve Emirates ID kartınızın çıkardığınız durumda, aileniz için de aşağıda ki belgeleri hazırlamanız gerekiyor.

  1. Orjinal Emirate ID kartınız
  2. Pasaportunuzda bulunan Residence Permit vizesinin renkli fotokopisi
  3. Eşinizin ve çocuklarınızın pasaportunun renkli fotokopisi
  4. Eşinizin ve çocuklarınızın pasaport boyutunda ve türünde beyaz arka fonlu fotoğrafları (4 adet)
  5. Evlilik ve Çocuklarınızın doğum sertifikaları
    1. Türkiye Kaymakamlık onaylı (Ministry of Foreign Affairs)
    2. Türkiye Birleşik Arap Emirlikleri konsolosluk onaylı (UAE Embassy)
    3. Birleşik Arap Emirlikleri dışişleri bakanlık onaylı (Ministry of Foreign Affairs)
  6. Ejari (Dubai Land Department) onaylı kira sözleşmesi
  7. Elektrik Faturası veya sözleşmesi (DEWA)
  8. Arapça orjinal maaş sertifikası

Gerekli olan belgelerin detaylarını ve izlenmesi gereken prosedürleri ilerleyen günlerde paylaşıyor olacağım..

Devamı gelecek..

Leave a Reply

Close Menu